Centri za testiranje širom sveta

Posebnost Rösler-sistema leži u celovitosti načina posmatranja. Postrojenja i procesi se kreiraju individualno i  u zavisnosti od određenog zahteva obrade kao i od njihovog optimalnog smeštanja u tok procesa proizvodnje. Mnoga sedišta Rösler-grupe imaju sopstvene centre za testiranje, opremljene postrojenjima najnovije tehnike. Da bi se dobili podaci određenog toka obrade, radni komadi dotičnog kupca  se prvo probno obrađuju u centrima za testiranje.  Pri tome se odlučuje koji će proces obrade – klizno brušenje ili sačmarenje – i sa kojim perifenim uređajima  biti primenjen.


Razvoj i optimiranje procesa

Na jednom mestu dobijate celovito rešenje, od obrade uzoraka preko koncepcije postupka do mašinsko tehničkog ostvarenja kao i kompetentni Aftersales-servis.

U našim prostranim i dobro opremljenim centrima za testiranje možemo da preslikamo realistično sve postupke kliznog brušenja i sačmarenja. Najmodernije merne tehnike – fizikalne i hemijske – podupiru naš razvoj i optimiranje procesa.  U našim sektorima za konstrukcije i razvoj,  vise od 190 inžinjera i tehničara svakodnevno radi na individualno kreiranim sistemskim rešenjima.


Razvoj i optimiranje proizvoda

Svojevrsna široka paleta Rösler-proizvoda , usluga i projekata, širom sveta otvoreni centri za testiranje kao i naša dobro opremljena laboratorija  u sedištu u Untermerzbach-u stvaraju uslove za ekonomičan i inovativni razvoj i optimiranje proizvoda u oblasti kliznog brušenja i sačmarenja.

Sami razvijamo i proizvodimo sve komponente, od procesnog sredstva preko mašina i vibracionih motora do filterskih postrojenja ili centriguga za procesne vode  i elemenata za povezivanje kao na pr. sušači ili uređaji za punjenje. Ovaj  visoki stepen proizvodne dubine je jedinstven u našoj branši.


Merenje pritiska unutrasnjeg napona

Procesi sačmarenja postaju sve kompleksniji i zahtevniji, naročito u Shot Peening oblasti. Ovde se ciljano  stvara pritisak unutrašnjeg napona materijal, da bi se poboljšao vek trajanja elemenata, da bi se povećala stabilnost elementa ili popravila karakteristika opterećenja.

Uz pomoć rendgenske difraktometrije Rösler nudi specijalan sistem merenja za analizu mehaničkih napona na kristalnim metalnim površinama. Na taj način se može brzo proveriti proces sačmarenja i može se smanjiti vreme  razvoja procesa.

Rösler Vam nudi analize pomoću rendgenskog difraktrometra i kao nezavisnu uslugu.