Specijana postrojenja

Inovacija i individualnost su dve osnove koje Rösler -grupu guraju napred. Iz toga proizilazi i rastuća ambicija za realizaciju novih i sve većih zahteva kupaca za perfekcijom. Tako su proteklih godina razvijena nova rešenja, koja se baziraju na individualnim potrebama kupaca. Na ovoj strani smo naveli izbor naših specijalnih rešenja.

Postrojenje za obradu felni FBA 24/2 Turbo

Visoki sjaj prohromskog izgleda za polovne i nove felne

Tehnika postrojenja, sa dva bočno postavljena disbalansna motora specijano razvijena za obradu felni, omogućava idealna rešenja za veoma kratko vreme. Kontinuiranom regulacijom broja obrtaja i promenljivim položajem motora moguće je fleksibilno prilagođavanje svakom zadatku obrade.


Postrojenje za poliranje kovanica MPA

Potpuno automatska rešenja za kovanice u prometu i numizmatičarske kovanice
U obradi kovanica Rösler je već mnogo godina na vodećoj poziciji u svetu. Merodavna procesna i mašinsko-tehnička rešenja su bazirana na utemeljenom Know-How-u. Bilo da se radi o procesu čišćenja listića kovanica za promet posle procesa žarenja ili predhodno i naknadno obrađenih galvanskih rondela.U tehnici obrade prvenstveno se iskristalisalo potpuno automatsko MPA 37.1 A/2 - specijalno centrifugalno postrojenje sa najvišim kapacitetom obrade na tržištu do 1500 kg/h. Za zadatke sušenja na raspolaganju je okrugli sušač sa vrelim vazduhom i bez sredstva za sušenje i linijski sušač sa vrelim vazduhom sa tekstilnim umetcima kao i klasično postrojenje sa sredstvom za sušenje.


Postrojenje za poliranje pribora za jelo

Besteckreinigungs, -trocknungs und -poliersysteme
Rückstandsfreies Reinigen und in Kombination mit fleckenfreiem Trocknen und Polieren verschmutzter Bestecke, insbesondere bei angetrockneten Speiseresten. Bestecke aller Art - von der Kuchengabel zum Schaumlöffel. Edelstahl- und Silberbesteck kann auch wieder aufbereitet, d.h. von leichtem Korrosionsangriff und Gebrauchsspuren befreit werden.


Obrada kamena

Sistemi za obradu kamena sa automatskim manipulatorima radnih komada
Rösler-ova postrojenja za obradu kamena su specijalno razvijena za površinsku obradu mermera i drugih vrsta kamena a odlikuje ih robusna zavarena konstrukcija i visok učinak vibracionog pogona. Čak i na ekstremno velikim i teškim radnim komadima, težine od više 100-tina kila, moguće je postići izuzetnu završnicu površine.

Dok je na početku bilo prvenstveno aktuelno obaranje ivica „starog“ kamenja, Rösler danas nudi širok spektar mogućnosti obrade kamena: na pr. zaobljivanje i glačanje ivica, čišćenje i poliranje kamenih površina, pranje i sušenje kao i dekorativno sačmarenje. Obrada se vrši ili u pojedinačnim mašinama ili u visoko-produktivnom lancu mašinama, sa potpuno automatskim tokom procesa i minimumom manuelnog rada.


Obrada drveta

Površinska obrada drvenih igračaka i dekorativnih artikala se često vrši pomoću različitih procesa kliznog brušenja. Obaranje ivica posle testerisanja ili glodanja, glačanja i lakiranja se zavisno od radnog komada može vršiti specijalnom tehnikom postrojenja. Pri tom prednjači tvrdo drvo.