Specijalne primene

Čišćenje /sušenje pribora za jelo

Čišćenje i sušenje pribora za jelo sa Röslerom: Za čistoću i sjaj
Čišćenje zaprljanog pribora je zahtevno, zahteva vreme, osoblje i troškove. Konvencionalna postrojenja za pranje najčešće nisu u stanju da na zadovoljavajući način realizuju  čišćenje pribora za jelo -  čisto i bez fleka. Osim toga vredan pribor za jelo vremenom gubi glatku površinu i gubi sjaj.

Rösler ispunjava ove izazove pametnim postrojenjima za čišćenje i sušenje. Za obnavljanje delova pribora za jelo Rösler je spremio specijalni proces RÖSLER Keramo-Finish® - Visoki sjaj za Vaš pribor za jelo!

U našu ponudu industrijskih postrojenja za čišćenje i sušenje pribora za jelo spadaju::

  • Naša postrojenja za čišćenje pribora za jelo RCC- za besprekorno čišćenje zaprljanog pribora za jelo od viljuške do žice za mućenje
  • Duomatic 125 C, koji zauzima malo prostora je naš sistem za čišćenje, poliranje i sušenje - u jednom procesu
  • Cutlery Dryer za sušenje i poliranje bez fleka
  • Postrojenje za sušenje i poliranje tip C&S 3000 Rösler i C&S 7000 Rösler za higijensko čišćenje u kratkom roku


Felne- poliranje do visokog sjaja

Poliranje felni do visokog sjaja sa Röslerom: Za visoki sjaj prohromskog izgleda za nove i polovne felne
Kompaktno Röslerovo postrojenje za obradu felni  je idealno za pripremno brušenje, fino brušenje i poliranje malih serija i posebnih felni do 24 cola. Zbog lakog rukovanja i brze zamene brusnih tela Vaše će se felne u toku nekoliko sati reprodukcijski ispolirati do sjaja prohromskog izgleda.

Svejedno da li kovane ili izlivene: specijalno za potrebe obrade točkova usavršena tehnika 2 motora sa integrisanim sistemom za dizanje čini obradu Vaših felni dečjom igrom. Dodatno se kontinuirani regulator broja obrtaja stara za fleksibilno prilagođavanje svakom zadatku obrade – potpuno bez manuelnog rada.
 
Oblasti primene::

  • Zaptivanje visokim sjajem za razne vrste felni (automobil i motor) do 24 cola
  • Felne od aluminijuma, liva ili kovane
  • Poliranje drugih elemenata motora
  • Reciklaža elemenata na pr. iz oblasti oldtimer-a


Obrada kovanica

Obrada kovanica sa Röslerom: Orijentišite se na širom sveta vodeću tehniku
Bilo da se radi o procesu čišćenja listića kovanica za promet posle procesa žarenja ili predhodno i naknadno obrađenih galvanskih rondela: u tehnici postrojenja pretežno se dokazala naša potpuno automatska MPA 37.1 A/2 od plemenitog čelika sa najvećim kapacitetom obrade na tržištu (do 1800 kg/h).
Za zadatke sušenja na raspolaganju su  linijski sušač sa vrelim vazduhom i tekstilnim umetcima i okrugli sušač bez sredstva za sušenje kao i klasična postrojenja za sušenje.Obrada kamena

Obrada kamena sa Röslerom: Finishing površina po ugledu na prirodu
Antički efekti površine, razvaljene ivice ili izravnane mermerne površine oplemenjuju seriju prirodnog kamena kao na primer mermer, granit, krečnjak od školjki. Proces kliznog brušenja podržava specifičnosti karakteristične za materijal po uzoru iz prirode. Röslerovim postrojenjima za obradu kamena se i na ekstremno velikim i teškim radnim komadima, težine od više 100-tina kila, mogu postići savršene površine. Potpuno umrežena sistemska rešenja sa automatskim manipulatorima spadaju u našu paletu proizvoda kao i pojedinačna postrojenja.Obrada drveta

Obrada drveta sa Röslerom: Obaranje ivica, lakiranje, antički efekti
Pored mnogobrojnih oblasti primene procesi kliznog brušenja pružaju i mogućnost obrade površina igračaka od drveta, dekorativnih artikala i drugih delova od drveta.

Rösler nudi postrojenja za obaranje ivica posle procesa sečenja ili glodanja, ravnanja i lakiranja. Pored toga možemo ponuditi i antičke efekte na drvetu. Najvećim programom procesnih sredstava na svetu, sa okruglo 15.000 brusnih tela i kompaunda Röslerova postrojenja su u stanju da obrade i najkompleksnije geometrijske oblike radnih komada.Klizno brušenje bez brusnih tela

Klizno brušenje bez brusnih tela: Za sitne delove i masu delova
Sa WTA-okruglim vibratorom i MK-centrifugalnim postrojenjem  sa integrisanim sistemom sušenja Rösler nudi mogućnost kliznog brušenja bez brusnih tela za sitne delove i masu delova od mesinga, čelika i aluminijuma. Sistemi kliznog brušenja za pranje i sistemi za sušenje, klizno brušenje bez brusnih tela dozvoljava fleksibilne procese kao uklanjanje ulja, skidanje cundera, obaranje ivica, brušenje ili pranje, poliranje i pasiviranje sa priključenim procesom sušenja u samo jednom postrojenju.

Klizno brušenje deo o deo daje mogućnost uštede sredstva za sačmarenje pa efektno doprinosi smanjenju trškova po radnom komadu. Smanjuje se  u velikoj meri  i manipulativni utrošak.